Alle kampioenschappen op een rijtje

Het 1e elftal Berghem Sport speelt zondag 26 mei voor handhaving in de 2e klasse. Erp 1 is de terechte kampioen! Maar hoe staat het bij Berghem Sport 1 met kampioenschappen in hun 80-jarige bestaan? Voorzitter van de Club van 100 Berghem Sport, Harold Mazen, ging op onderzoek uit.

Hij keek onder andere in de jubileumboeken van Berghem Sport en op www.beeldbank-berghem.nl van Berchs-Heem uit Berghem. En hij heeft ook een krantenartikel kunnen bemachtigen, waar het eerste kampioenschap van Berghem Sport wordt beschreven.

Het meest aansprekende kampioenschap is die van 1962 met bekende Berghem Sporters zoals Adriaan van Erp, Henk v.d. Sloot, Tini Brands, Piet Bimbergen, Jan van Schaijk en Adriaan Hendriks.

Ook de kampioenschappen in 1993 met trainer Leo Ouwens (zie foto) en in 2001 met trainer Cees Jansen zullen ongetwijfeld vele Berghem Sporters nog herinneren of mee hebben gemaakt.

Het kampioenschap in 2003 was ook een bijzondere. Berghem Sport 1 stond op het laatste speeldag nog 2e, maar werden toch kampioen omdat de koploper punten liet liggen. Er is nog geen kampioensfoto, met trainer Hennie Zwiers, voor de dag gekomen. Heb jij de kampioensfoto of een elftalfoto van het 1e in 2003? Stuur dat dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste kampioenschap was in 2016. Toen werd het 1e kampioen in de 4e klasse o.l.v. trainer Gaby Kuijpers.

Op www.clubvan100bs.nl/kampioenschappen staan alle kampioenschappen met foto's op een rijtje. Hoeveel keer is Berghem Sport kampioen geworden???

 

Wilt u Lid worden van onze club?
Secretariaat Club van 100 Berghem Sport
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sinds 12-07-2017